Cyklolod

Prvá trasa

Dĺžka trvania

7 dní/8 nocí

Celková vzdialenosť

300 km

Celková náročnosť

náročná

Termín

od 10/20/2024

do 10/31/2024

Popis

Cyklotrasy na ostrovoch a po pobreží sú vhodné pre všetky typy bicyklov. Trasy medzi prístavmi kde cykloloď kotví majú rôznu dĺžku, povrch, prevýšenie a sprievodca rád poradí tú najvhodnejšiu pre Vás. Ak si chcete oddýchnuť, vzdialenosť medzi prístavmi môžete absolvovať aj na cyklolodi. Kapitán cyklolode si vyhradzuje právo zmeniť trasu v závislosti od počasia a aktuálnych plavebných podmienok.

Topky

Sveti Jure (Biokovo, Chorvátsko)
Vrchol Sv. Jure je najvyšší bod pohoria Biokovo (1762 m) a ponúka nádherné výhľady na pobrežie Jadranu a ostrovy ako Brač, Hvar a Korčula.

Itinerár

  • Deň 1: Príchod na Hvar a ubytovanie

    Počet km

    stredná

    Náročnosť

    stredná
    Príjazd na smaragdový ostrov Hvar, kde sa ubytujete na cyklolodi. Voľný čas na objavovanie historického mesta Hvar s jeho stredovekými uličkami, pevnosťou Fortica a nádhernými výhľadmi na Jadranské more. Večer voľno na návštevu miestnych reštaurácií a barov.
  • Deň 2: Hvar – Levanduľové polia a vinice

    Počet km

    Stredná

    Náročnosť

    Stredná
    Cyklistika po juhovýchodnej časti Hvaru, kde sa trasa vinie cez levanduľové polia a olivové háje. Prechádzate okolo dedín ako Velo Grablje a Sveta Nedjelja, kde máte možnosť ochutnať miestne víno priamo u vinárov. Na konci dňa návrat na loď, ktorá vás presunie na ďalší ostrov – Vis.
  • Deň 3: Vis – Zátoka Stiniva a dedinka Komiža

    Počet km

    Stredná

    Náročnosť

    Stredná
    Presun na ostrov Vis, ktorý je známy svojou nedotknutou prírodou a malebnými zátokami. Cyklotrasa vedie k slávnej pláži Stiniva, kde je čas na kúpanie. Následne pokračujeme do rybárskej dedinky Komiža, kde môžete ochutnať čerstvé morské plody. Večer sa vraciame na loď a plavíme sa k Lastovu.
  • Deň 4: Lastovo – Prírodný park a skryté zátoky

    Počet km

    Stredná až vysoká

    Náročnosť

    Stredná až vysoká
    Lastovo je chráněný ako prírodný park a ponúka skutočný únik do prírody. Cyklotrasa vedie cez borovicové lesy, olivové sady a k malým skrytým zátokám, ideálnym na plávanie a odpočinok. Návšteva miestnej dediny Lastovo s tradičnými kamennými domami a historickými pamiatkami. Večer sa loď vydáva smerom na Pelješac.
  • Deň 5: Pelješac – Vinárske oblasti Dingač a Postup

    Počet km

    Vysoká

    Náročnosť

    Vysoká
    Polostrov Pelješac je raj pre milovníkov vína. Cyklistická trasa prechádza cez svetoznáme vinohrady Dingač a Postup, kde môžete navštíviť miestne vinárstva a ochutnať vynikajúce červené vína. Trasa ponúka panoramatické výhľady na more a ostrov Korčula. Návrat na loď a relax pri západe slnka.
  • Deň 6: Brač – Pláže a kamenné dediny

    Počet km

    Stredná

    Náročnosť

    Stredná
    Príchod na ostrov Brač, kde sa cyklotrasa vinie cez malebné dedinky a okolo známej pláže Zlatni Rat. Prejdeme mestami ako Bol a Supetar, kde si môžete užiť tradičné jedlá a vychutnať si kávu priamo na promenáde. Návrat na loď a posledná noc strávená v pokojných vodách ostrova.